Το FITscan είναι μια πλήρης ιατρική μελέτη λιπομέτρησης και ολοσωματικής ανάλυσης της σύστασης του σώματος που παρουσιάζει τα αποτελέσματα με 99% ακρίβεια σε 5 μόνο λεπτά.

Ο προσδιορισμός του σωματικού μας λίπους και της μυικής μάζας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στην αξιολόγηση της συνολικής υγείας του οργανισμού μας!

Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθάει στο σχεδιασμό αλλά και της παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας μιας δίαιτας ή ενός προγράμματος γυμναστικής.

Το FΙΤscan είναι η μοναδική μέθοδος που σου παρέχει τη δυνατότητα να παρακολουθείς την πρόοδό σου καθώς δίνει συγκριτικά αποτελέσματα από μέτρηση σε μέτρηση ώστε να αντιλαμβάνεσαι κατά πόσο αποδίδει η προσπάθεια σου.

Σου δίνει, δηλαδή, με αριθμούς και γραφικές παραστάσεις κατά πόσο έχει βελτιωθεί ή όχι (αν έχει δηλαδή αποτέλεσμα η δίαιτα ή η γυμναστική) αλλά και πόσο έχει μεταβληθεί το λίπος και από ποια σημεία του σώματος ακριβώς.

Η συγκεκριμένη αυτή ιατρική μελέτη μας δίνει επιπλέον πολλές σημαντικές πληροφορίες για την υγεία μας.Κατηγοριοποιεί το σωματότυπό μας ανάλογα με τη κατανομή του λίπους σε ανδροειδή και γυναικοειδή τύπο. Ο αντροειδής τύπος, όπου το λίπος εμφανίζεται κυρίως στην περιοχή της κοιλίας, προδιαθέτει για διαβήτη, υπέρταση και καρδιοπάθειες σε αντίθεση με το γυναικοειδή τύπο, όπου το λίπος εμφανίζεται κυρίως στα ισχία, τους γλουτούς και τους μηρούς.

Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της λιπομέτρησης γίνεται και αναλυτική ιατρική μελέτη για την κατάσταση των οστών και έλεγχος για οστεοπόρωσης.